LOGO.jpg

BLOG

Search
 • Carns Toni

VOLS SER EL REI O LA REINA DE LES BARBACOES?

Ben tornats amants del bon menjar! En l’entrada al bloc corresponent a aquesta setmana tractarem de conèixer els millors productes de Carns Toni per a fer en una barbacoa com a plat principal, de segon us recordarem els passos als més i les més despistats/ades o per aquells/es que mai us en sortiu per arribar a fer flama o tenir la brasa llesta, i de postres, de regal uns consells que us ajudaran a ser els reis i les reines de les barbacoes amb els vostres amics i familiars!Com hem comentat, de plat principal us presentarem les carns que considerem més importants, que les podem cuinar d’aquesta manera i que obtindrem millor gust pels nostres paladars tan exquisits.

D’aquesta manera, començarem amb les botifarres, un producte de qualitat i molt tradicional per la nostra cultura catalana. Aquest aliment fet de porc, l’acostumem a veure acompanyat de guarnició en qualsevol restaurant, però en aquesta ocasió la podrem cuinar nosaltres mateixos a la llenya.A continuació, tractarem el xurrasco. És una carn més gruixuda, d’un o dos centímetres, i acostuma a ser de vacuna (de vaca, "vedella" o "vedell"). D’origen ballarí del Brasil, i molt típic i consumit pels seus veïns argentins, com totes les d’aquest post, la trobem boníssima a la nostra botiga.


En tercer lloc trobem la cansalada, un altre aliment molt tradicional a Catalunya, té un gust exquisit, fins i tot ens atrevim a dir que és dels millors, elaborat amb aquest procés a la brasa.


El següent producte… sí, l’estàveu esperant, quin gust més deliciós pel nostre paladar tenen les costelles de xai, eh! El xai, és un aliment que té molt bon gust, i si el sabem fer bé a la brasa, sense que quedi sec, si us plau! Per aquells que us encanta deixar polit els ossos… una delícia. Aquí us en deixo una imatge sense fer, imagineu-vos fet!!Tranquils i tranquil·les, que us coneixem, i sabem que a molts no us agrada això que hi hagi poca carn i molt d’os. Com que desitgem que tots gaudiu també tenim les mitjanes de xai!


(Ja ens donareu les gràcies els anti ossos)


Per últim, però no menys important, tenim la xistorra/xoriço, d’origen aragonès i basc, el xoriço fa referència al que coneixem com a xistorra abans de torra-la, i feta a la barbacoa té un gust molt bo, a més no porten cap conservant.Un cop acabat el primer plat, principal i ben carregat com heu pogut veure, espero que tingueu espai per conèixer una bona elaboració i el postre de la casa en forma de consells. Si sou uns grans experts ja trigueu a venir a comprar els nostres aliments i etiquetar-nos en la vostra barbacoa, que quedi constància que sou uns cracks ja!


Per a l’elaboració de la millor carn, hem de fer un bon foc, i ara us direm com.

Primer de tot necessitarem:

 • Una graella per col·locar la carn

 • Paper de diari

 • Pinces, no posarem les mans ni cap cobert petit a prop del foc, no?

 • Branques seques i primes, troncs mitjans i algun de gran

 • Encenedor o encenalls

 • I pensàvem no afegir-ho, ja que és obvi, però sí, els productes de Carns Toni!


Ara si comencem, només són tres senzills passos!


 • Primer: Col·locarem el paper de diari en forma de bola i les branques primes a sobre. Encenem el paper per diferents llocs. A la que comenci a fer flama, afegim troncs, què és el que deixarà la brasa.

 • Segon: Per tal que no se’ns apagui el foc, anirem afegint branques seques i fines al foc. Va que ja queda menys per menjar!!

 • Tercer: Per últim, un cop tinguem la brasa (important que no sigui un foc viu i en flames), la repartim uniformement i és hora de col·locar la carn a la graella. La posem sobre la brasa, i esperem fins que estigui feta una cara per donar-li la volta, i aquest és el moment d’afegir la sal i tornar a esperar

 • que s’acabi de fer tot.


I un cop acabat ja està tot llest per a mimar el paladar!Recordeu els postres? Va aquí els teniu ja!


Simplement, us recomanem la llenya d’alzina per a fer el caliu en la mesura que us sigui fàcil accedir a ella, i molt important, recordeu sempre fer barbacoes a llocs i temporades on estigui permès i tenir sempre a prop un punt d’aigua per qualsevol situació!Ara sí, amics i amigues, esperem que us hagi agradat i molt bon profit!

Gaudiu i mimeu el paladar!

19 views0 comments

Recent Posts

See All