LOGO.jpg

BLOG

Search
 • Carns Toni

COM CUINAR UN ENTRECOT PER LLEPAR-SE ELS DITS!

Updated: Dec 10, 2020
Hola a tots i a totes, amants del bon menjar! A Carns Toni sempre ens ha preocupat la manera de cuinar un bon producte, ja que no només és important la qualitat d’aquest, sinó que també és essencial saber com cuinar-los perquè quedin perfectes. Per aquest motiu, en aquesta segona entrada d’aquest blog us presentarem les diferents qualitats dels productes i les diferents maneres de cuinar-los.


L’escollit d’avui és una peça essencial en tota carnisseria: L’entrecot! Aquell exquisit tall de carn que prové de la zona del llom baix de la vedella -uns dels productes estrella de Carns Toni- o de la vaca -també a la nostra botiga- i que és suau i tendre. 


Nosaltres considerem que hi ha dues formes de cuinar l’entrecot perquè quedi el més similar possible a les peces delicioses que serveixen als restaurants: A la planxa i a la brasa. A continuació, et donarem alguns consells perquè quedin de restaurant!


Si vols optar per fer-lo a la planxa, és molt important que es tinguin en compte els següents punts:


 • Abans de cuinar la carn assegura’t que l’entrecot està a temperatura ambient. No s’ha de cuinar just després de treure’l de la nevera, ja que d’aquesta manera es perdrà suculència i l’encant de l’entrecot. 


 • La planxa ha d’estar a una temperatura molt elevada i ha de ser antiadherent. Les planxes d’alumini o alumini fos, ajuden molt a controlar correctament la temperatura i adaptar-la a les diferents maneres de cuinar la peça (poc feta, molt feta o al punt). 


 • Cal tenir en compte que el punt de cocció de la peça dependrà molt de la grossor de la carn o els gustos personals de cadascú. Si es vol poc feta, s’haurà de cuinar amb el foc elevat i s’haurà de treure abans que es faci per dins; i si es vol molt feta o al punt, repetirem el procés. Aquesta vegada, però, en comptes de treure’l, es baixarà el foc i deixaràs que es faci per dins seguint el teu gust.


 • Si l’entrecot té grassa sobrant, pots untar la planxa directament amb aquesta. Si no, pots utilitzar unes gotetes d’oli d’oliva. És recomanable posar la carn a la planxa abans que la planxa s’escalfi fins a 200 ºC.


 • L’entrecot no necessita cops o maceració, ja que ja és molt tendre per si sol. A més, no s’ha de punxar ni foradar, és molt important no fer-ho!


 • Sempre s’ha de cuinar primer per un costat i després per l’altre. No és recomanable anar canviant-lo de costat cada estona, ja que pot acabar perdent la suculència que caracteritza aquest producte, i semblar que s’ha bullit.


 • Si es decideix adobar la carn, evita posar-li tot allò que contingui vinagre, llimona, o productes cítrics en general, ja que l’entrecot pot prendre una textura no desitjada.En canvi, si vols cuinar aquest producte a la brasa, us aconsellem que seguiu els següents consells:


 • Per fer un bon entrecot a la brasa, sempre és millor cuinar amb foc de llenya perquè quedi una mica fumat i es noti més la suculència.


 • Per aquest procés, també és important que l’entrecot estigui fora de la nevera una estona abans de cuinar-lo perquè estigui a temperatura ambient.


 • Si vols potenciar el gust del plat, pots posar una mica de pebre mentre la carn es cuina o una mica de farigola quan surt de la brasa. Malgrat tot, podeu posar-hi les espècies seguint el teu gust.


 • El temps de cocció, com quan el fem a la planxa, dependrà dels gustos personals i de la grossor de la peça de carn. D’aquesta manera, si es vol poc fet, s’haurà de fer primer per un costat i després per l’altre durant 2 minuts aproximadament i si es vol molt o poc fet s’hauria de deixar algun minut més. És important daurar la carn perquè el suc surti millor. 


 • Quan el fas a la brasa tampoc has de punxar-lo o foradar-lo en cap cas, ja que l’entrecot podria quedar molt dur. És important ressaltar que l’entrecot s’acostuma a servir amb guarnicions i acompanyaments senzills per centrar l’atenció en la peça central. D’una banda, alguns aliments que combinen bé amb aquest tall de carn són els xampinyons a la planxa, les patates fregides, hortalisses rostides com pebrots vermells i verds, o alguna amanida amb els elements que més agradin. D’altra banda, aquesta peça també es pot menjar amb salses que complementin o potenciïn el seu gust com la salsa de mostassa, salsa pebre o la salsa de formatge cabrales.


Des de Carns Tonis us animem a que poseu en pràctica tots aquests consells que esperem que us siguin molt útils i us permetin aconseguir el millor resultat possible. Si seguiu els nostres trucs, no oblideu penjar el resultat a Instagram o Pinterest i etiquetar-nos -@carnstoni- per poder gaudir dels meravellosos plats que us mimaran el paladar!
82 views0 comments

Recent Posts

See All